top of page
Vyhledat

Máme už půlku Česka

V závěru roku se nám podařilo rozšířit naše zastoupení do Ústeckého a Královéhradeckého kraje. Euro v Česku tak má regionální koordinátory už v 7 ze 14 krajů Česka.



A jakou roli mají naši regionální koordinátoři? Regionální koordinátor je zástupcem a kontaktním místem Eura v Česku v regionu. Aktivně komunikuje s regionální a místní samosprávou např. při organizaci našich besed o euru v obcích a vyhledává vhodné regionální akce a příležitosti, kterých by se Euro v Česku mohlo zúčastnit.

Ústecký kraj

V Ústeckém kraji byl koordinátorem jmenován Štěpán Jančík. A proč se rozhodl pro spolupráci? „Euro nás posune k vyspělejšímu státu ukotvenému v nejdemokratičtější části světa a umožní nám větší ekonomický rozvoj díky lepšímu propojení na trh Eurozóny, zrušení transakčních nákladů nebo eliminaci kurzovních výkyvů. Jako vlastenec si uvědomuji geopolitickou situaci ČR a když si mám vybrat mezi EU, Čínou a Ruskem, bez váhání volím EU.”

Královehradecký kraj

Svou motivaci popsal i Jiří Provázek, který bude mít na starosti Královéhradecký kraj: „Mám hodně rád cestování a to pro mě také byl první důvod, proč jsem uvítal myšlenku společné evropské měny, která cestování všem občanům zjednodušuje. Považuji se za kosmopolitního člověka a proto si myslím, že pro blaho lidstva i světa je třeba hranice a bariéry mezi státy bourat a ne je stavět. Společná evropská měna má ale i makroekonomické výhody. Zvláště v dobách globálních krizí oceňuji mnohem nižší volatilitu eura oproti koruně, která není zrovna bezpečným přístavem pro investory.”

„Jsem rád, že jsme mezi nás mohli uvítat dva nové mladé kolegy, kteří rozšíří naší regionální radu. Kluci mají sice rozličné zájmy, ale jedno je spojuje, a to euro. Obzvlášť mě těší, že mezi regionálními koordinátory teď máme i člena ODS. Dokazuje to, že euro má podporu napříč politickými stranami,” reagoval předseda iniciativy Michael Pascal Večeř. Další koordinátoři a regionální buňky podle něj budou rychle přibývat. „Daří se nám také získávat spolupracovníky ze států, které euro přijaly a lze tak čerpat z jejich zkušeností. Především se zaměřujeme na Slovensko, Lotyšsko, ale i Chorvatsko, které je nyní přímo v procesu jeho přijímání”, dodal.

Euro v Česku vstupem do nového roku projde reorganizací, která do iniciativy zapojí více občanů a posílí tak její postavení. Další informace o organizačních změnách budou postupně zveřejňovány na naších webových stránkách eurovcesku.eu a sociálních sítích.


162 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page