top of page
Vyhledat

Výroční zpráva 2021

Stejně jako každý rok, zveřejňujeme i za ten loňský výroční zprávu, ve které se dozvíte vše o naší činnosti, financování i plánech na rok 2022.


Navzdory nepříznivým vnějším podmínkám, kterými byla v roce 2021 nejen pandemie Covid-19, ale také volby do poslanecké sněmovny, které velmi tlumily € jako politicky příliš toxické téma, se nám podařilo oproti konci roku 2020 zdvojnásobit počet sledujících na sociálních sítích, zvýšit počet odběratelů našeho Youtube kanálu o 640 %, dostat téma € mezi téměř 100 000 čtenářů a diváků a přiblížit počet podpisů na petici Pro euro k 10 000. Mimo veřejný prostor jsme se dostali i do povědomí politiků, novinářů a odborné veřejnosti. Máme navázané kontakty s politickými subjekty i odborníky, jsme schopni organizovat debaty s významnými osobnostmi, poskytovat rozhovory, fakta i stanoviska a další spolupráci v oblasti tématu přijetí €. Jen letos jsme publikovali 515 příspěvků, článků a analýz a vyvolali nespočet reakcí v komentářích a diskusích pod publikovanými příspěvky a články.

Sběr podpisů pro petici Pro euro na Václaváku

V roce 2022 chceme pokračovat v osvětové činnosti pro veřejnost, jejíž dosah bude záviset na finančních prostředcích, které se nám podaří získat. Zároveň chceme přidat důraz na politickou osvětu a lobbing. Oproti roku 2021 se v roce 2022 poměr naší práce s politiky ku práci s veřejností výrazně zvýší a měl by dosáhnout zhruba 50 % naší činnosti. K tomu jsme stanovili konkrétní politické cíle. Za prvé přesvědčit vládu, aby do konce roku 2023 znovu jmenovala národního koordinátora pro zavedení €, jehož místo je od roku 2017 neobszené,a který by měl v první fázi restartovat osvětovou kampaň na úrovni vedení státu. Za druhé, aby do konce jejího mandátu Česko vstoupilo do mechanismu směnných kurzů, který zavazuje, že koruna se bude vůči € pohybovat ve fluktuačním pásmu +- 15 %, což jsme od vstupu do EU nepřekročili, tudíž jde primárně o formální a deklaratorní krok. A za třetí, aby do konce svého vmandátu stanovila konkrétní podmínky a termín pro přijetí €, abychom přestali mluvit obecně a oddalovat téma do nekonečna.


Akce pro veřejnost: Grilování s Eurem v Česku


Celou výroční zprávu si můžete stáhnout zde:

výroční zpráva 2021
.pdf
Download PDF • 2.98MB

.

120 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page