top of page
Vyhledat

První regionální buňka Eura v Česku vzniká v Brně

Euro v Česku dva měsíce po svém vzniku zakládá první regionální buňku. Kolegové z Brna v ní povedou aktivity spolku se znalostí tamních reálií.



Vznikem první regionální buňky Eura v Česku získal spolek po Praze osobní zastoupení nově také v Brně. Buňku povede David Slavíček, předseda místní organizace TOP 09 – Brno-Bystrc, který byl jmenován regionálním koordinátorem pro Jihomoravský kraj.


Důvod, proč chci spolupracovat se spolkem Euro v Česku je poměrně prostý – chci euro a chci s ním platit i v Česku. A pokud mohu udělat něco, abych změnil aktuální veřejné mínění o euru, udělám to velmi rád. Chci být skutečným Evropanem a chci se tak i cítit, o této své myšlence budu debatovat nejen s politiky, ale především s občany“, popsal své vize David Slavíček.


David Slavíček, Regionální koordinátor pro Jihomoravský kraj


„Osobně jsem rád, že se nám daří oslovovat podporovatele zavedení eura i v regionech“, reagoval prezident spolku Michael Pascal Večeř. „Co se týče angažmá komunálních politiků, jsme apolitický spolek a naším cílem je spojit síly a sdružit všechny podporovatele eura bez ohledu na sektor nebo politickou příslušnost. Proto neřešíme členství v nějaké straně, nebo firmě, naopak je dobře, když v tom s námi budou lidé napříč politickým spektrem a obory“.


Spolek Euro v Česku plánuje expanzi i do dalších regionů. Bližší informace se dozvíte v příštím článku.

197 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page