top of page
Vyhledat

Národní debatu zastavil koronavirus

Novou, slibně zahájenou celonárodní debatu o přijetí eura v Česku, kterou formou besed v obcích napříč Českem zahájil spolek Euro v Česku 8. září 2020 v Nové Vsi, zastavil koronavirus.

Epidemiologická situace v Česku se stále zhoršuje. V návaznosti na tuto situaci a vyhlášený nouzový stav jsme nuceni zrušit plánovaný harmonogram besed na rok 2020. Ty se po úspěšně konaných zářijových besedách v Nové Vsi, Dobříši a Kostelci nad Černými lesy musí odložit. Besedu tak již po druhé v tomto roce odkládáme v Přešticích, Praze - Vinoři, Jimramově, Stádleci, Miroslavských Knínicích, Brně - Líšni a Šenově u Nového Jičína.


Občané se však nemusí bát, že o plánované besedy přijdou. Jakmile to bude možné, zveřejníme nový harmonogram a za tamními občany přijedeme. Zároveň na nich budou zohledňována i aktuální data a zkušenosti s ekonomickými dopady pandemie a porovnání, zda bychom na tom s eurem byli lépe.


Dosud proběhlé besedy se konaly za dodržování přísných hygienických opatření. Celkem se jich zúčastnilo zhruba 100 návštěvníků. Ohlasy byly pozitivní natolik, že se již začaly hlásit další obce, které by měly o uspořádání podobné besedy zájem.



"Ve hře je i uvažovaná varianta, která by přesunula besedy do online prostoru. Ztratili bychom však cílovou skupinu, za kterou míříme, proto je tato varianta opravdu až nouzové řešení pro případ dlouhodobé karantény", řekl prezident spolku Michael pascal Večeř.


Mezitím, než opět vyrazíme mezi občany se můžete podívat na kompletní záznamy z proběhlých besed.


Přejeme hodně zdraví a optimismu a brzy se uvidíme.


28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page